Şubat 26, 2022

iradeye fesat karıştırmak zinhar yasaktır, vebâli vardır


değerli avlonyalılar, sayın orta dünyalılar ve siz sevgili uzaylılar;

bildiğiniz üzere, kalemizin imar ve iskânıyla birlikte asayiş ve berkemalinden sorumlu kumandanımız albay dikkatsiz 25.02.2022 tarih ve saat:20:00 itibariyle bir irade beyanı yayınlamıştır. albayımızın iradesi ve beyanı gayet açık olduğu halde ileri görüşlü olmasının verdiği saikle bu iradesinin bir takım maksatlı yayınlara dönüşeceğini bildiği için beyanının altını yirmi dört numaralı boya fırçası ile üstelik mükerrer olarak çizdiği halde endişesi yine de vuku bulmuştur.

blog borsası kapalı olmasına rağmen avlonya kalesi ile ilgili maksatlı bir  takım dedikoduların piyasaya sürüldüğünü üzülerek müşahade etmekteyiz. neymiş; dikkatsiz albayın bu açıklamalarından sonra pazartesi blog borsası açılır açılmaz avlonya kalesi hisseleri sert düşüş yaşayacakmış, yok efendim bu açıklamayla blogun ömrü kısalmışmış, gidişat hiç iyi değilmiş, kriz kapıdaymış, kale artık 7/24 ziyarete açık olmayacakmış, öz çekim yapmak, ziyaretçi defterine yazmak yasaklanacakmış, darbe yakınmış gibi bir takım aslı astarı olmayan, tamamen iç huzurumuzu, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan yayınlar hakkında yasal hakkımızı kullanacağımızı belirtir, aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun dikkatine sunarız.

1- sevgili ve öz hakiki ve dikkatsiz biladerimin 25.02.2022 açıklamaları, koyduğu kurallar, eski kaleye getirdiği yeni adetler kendisinin de altını çize çize belirttiği üzere kendini bağlar. beni ve avlonya kalesinin hükmi şahsiyetini bağlamaz. kale kapısının girişinde yazdığı gibi; olmaya devlet cihanda; hakaret, ırkçılık, ayrımcılık ve nefret söyleminde bulunmadıktan kelli kalenin her bireyi yazacağı içerikte vicdanı gibi hürdür. 

2- sevgili biladerimizin dedesi nur içinde yatsın rahmetli sadrazam cemâleddin ruhi el bâki'den kalan bu kale kurulduğundan beri özgürlükler kalesi olarak anılmıştır hep. dolayısı ile ipe sapa gelmez iddialarla kalemizde bir takım yasaklamalar, diktatoryal uygulamalar yapılacağı söylentilerini toptan reddediyoruz. iddia sahiplerini ispata davet ediyoruz.

şu iyi bilinmelidir ki; kale ortağım biLaderimin kendi namına beyan ettiği görüş ve kurallarına katılmasam da saygı duyarım. saygı duyacağım. buradan kalemizde iç huzursuzluk peydahlamaya çalışanlar avuçlarını yalayacaklar. kuşlara üç öğün yem atmakla mükellef olacaklardır.

ezcümle ve filhakika; dört mevsim kalemizi ziyaret edebilecek, yurtiçinden ve yurtdışından ve hatta dünya dışından gelecek misafirlerimiz hiç endişe buyurmasınlar. gerek içlerini ve gerekse ceplerini ferah tutsunlar.


* kalemiz eskiden olduğu gibi 7/24 ve tabi ki ücretsiz olarak ziyarete açık olacak. isteyen anadolu'nun bağrından, isteyen orta dünyadan, isteyen uranüs'ten gelip hiçbir zorlukla karşılaşmadan, vize-pasaport uygulamasına girmeden ellerini kollarını sallayarak kalemizi ziyaret edebilecekler. tek şartımız yedikleri yemişleri yerlere atmamaları olacaktır. 

* yine ziyaretçilerimiz eskiden olduğu gibi kendi öz çekimlerini kendileri yapabilecektir. buradaki tek şartımız da; ziyaretçilerimizin öz çekim sırasında kalenin burçlarına tırmanmaktan kaçınması ve burçlardan sarkmamaları olacaktır.


* hakeza ziyaretçilerimiz yine eskisi gibi hakaret, nefret ve ayrımcılık suçlaması içermeden dilediğini kale defterine yazmakta özgürdür.


3 - son olarak biLaderliğimizi tartışmaya açacak kadar alçalan seviyesiz olan güruh ve kamuoyu şunu bilmelidir ki; biz tek yumurta biLaderi değil çift yumurta biLaderiyiz. dolayısı ile fiziki görüntümüz olduğu gibi ruhsal yapı ve düşüncelerimiz, zevklerimiz ve renklerimiz de belirgin farklılıklar göstermektedir. 

misal, biLader fanatik bir ozu hayranıyken ben deniz katıksız bir akira kurosawacıyım. yine biLader, tanita tikaram fanıyken ben joan baez taraftarıyım. keza bilader ismet özel'e şair der ben cahit zarifoğlu'na. düşünün tosun paşa filminde bile ayrılırız. ben tellioğulları'nı o seferoğulları'nı tutar. ama bir tek sevgi ve saygı da ayrılmayız. muhabbetimiz çünkü bâki.

son tahlilde sevgili kale sakinleri ve değerli ziyaretçilerimiz müsterih olun. itidalli davranın. ani hareketlerden kaçının. yaşlı ve çocuklara iyi davranın. pırasayı sevin lütfen. bizler sizin için varız ve dikkatsiz albayımın dikkatli açıklamalarından sonra gerekli tüm tedbirler alınmıştır.
şöyle ki;

sevgili biLaderimin vicdan-i red ile yapmam-etmem diyerek çekinser kalacağı faaliyetlerden;

-yazmayacağım dediği aşkı mithad selim yazacak

- çekip koymadığı fotoğrafı midhad selim bilgisayardan bloga yükleyecek

-dinleyip de eklemediği şarkıyı mithad selim yazının altına veya üstüne linkleyecek

- dilinin ucuna gelip de sövemediği küfürü elbette ben de etmeyeceğim. (siz beni ne sandınız bayım ve siz sevgili bayan?)

- ama ve lakin; tdk'ya inat ve daha çok tembellikle her zamanki gibi küçük harflerle aklına eseni yine mithad selim yazmaya devam edecek. 



kamuoyuna saygıyla duyurulur.

avlonya kalesi
bedenlerinden, sporundan ve dahi ekonomisinden sorumlu zabiti

albay mithad a. selim
271055711934

.

joan baez - dona dona 


6 yorum:

  1. Oh neyse! İçim ferahladı, bir okurunuz olarak.
    Onu yazmam bunu yazmam deyip kestirip atınca değerli biladeriniz, e peki yazılmayan neyi okuyacağız o vakit dememek elde değildi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi biLaderim diye söylemiyorum özünde çok iyi bir insandır. hem tanısanız siz de seversiniz. lakin ve anladığım kadarıyla bugünlerde başında ufak bir musibet var! orta yaş krizi. ama konuştum kendisiyle, son demlerini yaşıyor krizin. ha geçti ha geçecek. ondan sonrası kolay. hem hangimiz geçirmedik ki bu şeyi. kızamık gibi bir şey. iyi olacak biLaderim iyi.. bakmayın siz onun şimdi bir yemin ettim ki dönemem tadında kayahan takıldığına.. zaman sadece birazcık zaman. melankolik kayahan şarkılarını bırakıp sezen aksu dinlemeye ihtiyacı var biraz. ondan sonra zaten aşk hakkında da yazacak, insan hak ve hukuku hakkında da. hatta kutuplardaki penguenlerin sorununa da değinecek. çünkü kalbi o kadar büyüktür benim biLaderimin... öyle yani..

      Sil
    2. Ekmekçi Kız ve Biladerim Mithad :)
      Yazdıklarınızı yüzümde öyle güzel bir gülümsemeyle okudum ki, teşekkür etmek istedim. Bir blogdan beklediğim tam olarak budur :))

      Sil
    3. bizim de tam olarak beklediğimiz; saldırıları bir an evvel durdurup ön şartsız müzakere masasına oturmanız bayım.

      Sil
  2. Aslında bilader falan da yok, bunları yazan tek bir kişi mithad olmasın sakın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında hepimiz şu anda bir matrixte yaşıyoruz demeyi çok isterdim. ama ve lakin; teessüf ederim hocam çok teessüf ederim. ben öyle bir insan mıyım:) tamam eyvallah. yazılarımda kantarın topuzunu, abartının dozunu biraz kaçırmışlığım, pireyi deve habbeyi kubbe yapmışlığım vakidir. ama asla ve kata okuyucularımı aldatmam. kendimi kandırırım onları kandırmam. kuru ekmek yerim. onları aç bırakmam. icabında tehlikeli şiirler okurum. kelimelerle artistik patinaj yaparım. dolaylı tümleçlerle zarf tümleçlerini çarpıştırırım. ama dediğiniz “sadeliği” yapmam. biliyorum her ne kadar şaka yapsanız da işbu yazının konusunda olduğu gibi dış güçler, içimizdeki irlandalılar, dılımızdaki asparasgasçılar falan hep teyakkuzda. prim vermeyelim ve. bundan mütevellit en başta siz sayın hocam sonra da varsa içine bir veya birden fazla kurt düşen değerli kale sakinleri müsterih olsunlar. benim aslan gibi biladerim orada duruyor. ben de burada. evet şehirlerimiz, kelimelerimiz ayrı olabilir ama göynümüz bir. belki oradan şey etmişsinizdir:))

      Sil