Şubat 20, 2022

neden avlonya kalesi anlatsana biraz?



sevgili dostlar, romalılar ve aziz kartacalılar ve dahi şu an ortalıkta gözükmeyen ama ilerleyen zamanda bir istanbul metrobüsünü, bir avm'nin imax teknolojisi kullanan sinema salonunu yahut bir olimpiyat stadını doldurur gibi bu kalenin bedenlerini dolduracak siz sevgili ve çok sayın okuyucular; biLaderim dikkatsiz ve ben deniz mithad selim, aşırı güneşli bir cumartesi öğleden sonrası yarım saat konuştuk. gündelik dünya telaşından, rutin sıkıntılardan, ekonomik darboğazdan, survivordan, müge anlı'dan, esra erol'dan ya da ne bileyim fokların özgürce çiftleşememesi gibi meselelerden sıyrılıp biraz olsun nefes alacağımız, bir tuşla ulaşabileceğimiz şehrin gürültüsünden, kirli havasından uzakta bir yerimiz olsun istedik. biLaderin büyük dedesinin büyük dedesinden kalma bir kalesi varmış. eksik olmasın bilader de;  "olm zaten boş duruyor asırlardır bari bir işe yarasın" dedi ve kale kapılarını ardına kadar hizmetimize açtı.

ezcümle; herkesin misafir olduğu, hiç kimsenin bâkî kalmadığı bu kubbede nihai amaç; hoş bir sadâ bırakmak. umarım başarılı oluruz da önümüzdeki maçlara bakmak zorunda kalmayız.
evet böyle.

.

tarkan - geçcek

 

4 yorum:

  1. Eline sağlık bilader, kaleye çeki düzen vermişin 😁
    Ben de burçlara çıkayım da etrafa bir bakyım, gelen giden var mı?

    YanıtlaSil
  2. iyi olur bilader. sen gelene kadar da ben de bir çay koyayım.
    karşılıklı içeriz, hasbihal ederiz. incir çekirdeklerini, doları, türk edebiyatındaki tıkanmayı, dünya sinemasındaki açmazları ve dahi bu sene oscarı kimin kazanacağını falan konuşuruz!

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı olsun !
    Kalenize geldim zaten yıllardır Mithad Selim'i okuyordum.
    Yorumlarda açık, ne iyi yapmışsınız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler. hoş geldiniz.
      aslında yine kapalı olacaktı yorumlar.
      ama biradere dolar borcum vardı. doların durumu malum. yorumları açık tutarsak tüm dolar borcunu silerim dedi. hemen kabul ettim.

      Sil